En aquest blog ja hem dedicat força apunts a parlar dels noms de carrers vilafranquins referents a poblacions, des del punt de vista de la motivació, de la reciprocitat, etc. Arran de la recent obertura del carrer de Pontons, aquests dies s’han publicat a la premsa local algunes informacions relatives a les vies que porten el nom d’un municipi que s’han de corregir (o, com a mínim, matisar).
Ja hem comentat en un apunt recent que el nom del carrer de Pontons es va aprovar el 1963, en aquell moment per a un carrer en projecte. S’encetava així una tradició que es manté encara avui dia de dedicar carrers a poblacions penedesenques (o limítrofes). En fèiem una relació a l’apunt del carrer de Pontons esmentat. Aquest carrer, doncs, no entra al nomenclàtor per la voluntat de l’actual equip de govern ni té res a veure amb la vegueria, com s’ha dit, perquè ja hi era, tot i que a la reserva (el carrer apareix en alguns plànols editats, en algun llibre i a diversa documentació interna de l’Ajuntament).
Per altra banda, s’ha publicat que només mancaven 3 municipis altpenedesencs per entrar al nomenclàtor de carrers, un dels quals, el d’Olesa de Bonesvalls. Doncs aclarim que aquest sí que té una via urbana dedicada: és un passatge a la Girada que es va batejar així el 1998. Els altres 2 efectivament no tenen carrer dedicat, però se n’hi han d’afegir 4 més i són el de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, el Pla del Penedès, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Quintí de Mediona i Torrelavit. En resum, doncs, 21 municipis dels 27 de la comarca tenen una via dedicada a Vilafranca. Aquí podem apuntar que també hi ha 8 carrers dedicats a pobles, que no són municipi: Guardiola, Castellet, la Gornal, la Múnia, la Ràpita, Moja, Sant Miquel d’Olèrdola i Sant Marçal.
Per acabar, pel que fa a municipis del Garraf, Vilafranca fa gairebé el ple: té carrers dedicats a 5 municipis dels 6 que hi ha. I respecte dels del Baix Penedès, 8 de 14.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada